KERAMIEK & SCHILDERIJEN

 

Over mij

Miranda Nienhuis een geboren kunstenaar sinds ze een potlood in haar handen kan vasthouden. Geboren in 1973 in het pittoreske vissersdorp Zoutkamp.


“Mijn kunst dat ben ik, het is alsof ik in de spiegel naar mezelf kijk!”


Als kind al was ik energiek en druk in mijn hoofd. Ik leefde in een fantasiewereld. Beelden ontstaan in mijn gedachten en mijn handen geven deze gestalte. Door te schilderen vallen zaken op hun plek, het is mijn tweede natuur waarin ik mij constant ontwikkel. Een ontwikkeling die nooit stopt. Mijn kunst is te omschrijven als energieke met een vleugje brutaliteit. Het is eigenzinnigheid, vol lef, fantasievol en rijk aan kleur. Kortom `Kunst waar je energie van krijgt`.

Kunst is mijn passie en een vertaling van mijn leven en belevingswereld. Bovenal is het een eerbetoon aan mijn ouders en de opvoeding en waarden die ze mij mee gaven. Mijn moeder ziet slecht met één oog en is doof. Met deze beperkingen voelde ze vooral wat ik als kind nodig had. Mijn vader ving een hoop op en was als een rots in de branding. Deze eenvoud, warmte en vertrouwen in mij zette mij in mijn kracht. Ze hebben mij laten voelen dat kracht van binnenuit komt en dat geloof in jezelf de enige kracht is, waarop je altijd kunt vertrouwen.
Zolang je in jezelf gelooft zullen je dromen uit komen. Dat is de drijfveer door mijn leven en de basis voor mijn kunst. Unieke en onderscheidende kunst met terugkerende kenmerken; één oog geen oren en geen neus. De kleur spettert van het doek of object en maakt ieder schilderij of voorwerp een energiek werk. Niets is toeval,mijn kunstwerken bestaan uit de grondstoffen waaruit ik geboren ben. “Mijn kunst dat ben ik, het is alsof ik in de spiegel naar mezelf kijk”!
Ik onderteken mijn kunstwerken daarom ook “gewoon”, met: Miranda

Werkwijze

Ik ben telkens met verschillende kunstwerken tegelijk bezig. Inspiratie komt en gaat. Mijn podiumatelier is mijn werkplek. Met uitzicht over mooie ‘Drentsche” landerijen aan de rand van Nieuw-Roden en in huiselijke omgeving de intense beleving van de dagelijkse beslommeringen van mijn gezin maak ik mijn kunst. Dit geeft mijn kunstwerken een organisch groeiend en onvoorspelbaar eindresultaat. Kenmerkende levendige felle kleurenzetten zich om in energie. Er gebeurt veel op het doek of voorwerp maar wel blijft het overzichtelijk en ordentelijk door de strakke omlijning van de vlakken. Met verschillende technieken komen de kunstwerken tot stand. Ieder kunstwerk is uniek en ontsproten aan mijn fantasie.

Voor mijn schilderijen gebruik ik acrylverf als basis en gebruiktechnieken in combinatie van verfen, spetteren, graffiti, gebruik van sjablonen, marmer effect en spuiten. Deze samenstel van technieken geeft het Miranda effect. Ik werk met verf en materialen van hoge kwaliteit.
Voor het decoreren van porselein gebruik ik porseleinverf. Ik schilder alles vanuit de losse hand. Ieder stuk is uniek. Vervolgens bak ik het porselein af in een oven waardoor het vaatwasser bestendig is, dit betekend niet dat het krasbestendig is. De kleuren zijn kleurecht.
Voor het personaliseren van leren tassen en schoenen gebruik ik leerverf. Dit is elastische verf en zal daarom niet scheuren of breken wanneer je de schoenen draagt. De schoenen worden na de drogingsperiode watervast gemaakt door een leer vernis. Voor onderhoud van de schoenen heb je daarom alleen maar een vochtig microvezel doekje nodig die het vuil van je schoenen te halen. Ik werk als volgt, jij levert echte nieuwe leren schoenen en ik maak ze in overleg met de klant naar wens persoonlijk.

http://www.mirandanienhuis.nl/schoenen/

Kunstzinnige groet,
Miranda NienhuisSOCIAL MEDIA

instagramtwitterfacebookyoutube

Webdesign: Studiomedes.nl

Atelier Podiumkunst;”Miranda”!
Miranda Nienhuis
Terheijlsterweg 39
9311 TA  Nieuw-Roden
Telefoon 06 81599257
info@mirandanienhuis.nl

INFORMEER VRIJBLIJVEND NAAR DE WORKSHOPS & CURSUSSEN IN GROEPSVERBAND

Vragen?
Of interesse in de kunst van Miranda?
Laat het weten!

Links
Publicaties
Aankopen

SOCIAL MEDIA

instagramtwitterfacebookyoutube

Webdesign: Studiomedes.nl