KERAMIEK & SCHILDERIJEN

 Over mij

Miranda Nienhuis een geboren kunstenaar sinds ze een potlood in haar handen kan vasthouden. Geboren in 1973 in het pittoreske vissersdorp Zoutkamp.


“Mijn kunst dat ben ik, het is alsof ik in de spiegel naar mezelf kijk!”


Als kind was ik energiek en druk in mijn hoofd. Ik leefde in een fantasiewereld. Beelden ontstaan in mijn gedachten en mijn handen geven deze gestalte. Door te schilderen vallen zaken op hun plek, het is mijn tweede natuur waarin ik mij constant ontwikkel. Een ontwikkeling die nooit stopt. Mijn kunst is te omschrijven als energieke kunst met een vleugje brutaliteit. Het is eigenzinnig, vol lef, fantasievol en rijk aan kleur. Kortom `Kunst waar je energie van krijgt`.

Kunst is mijn passie en een vertaling van mijn leven en belevingswereld. Bovenal is het een eerbetoon aan mijn ouders en de opvoeding en waarden die ze mij mee gaven. Mijn moeder ziet slecht met één oog en is doof. Met deze beperkingen voelde ze vooral wat ik als kind nodig had. Mijn vader ving de andere belangrijke dingen op en was als een rots in de branding. Deze eenvoud, warmte en vertrouwen in mij zette mij in mijn kracht. Ze hebben mij laten voelen dat kracht van binnenuit komt en dat geloof in jezelf de enige kracht is, waarop je altijd kunt vertrouwen.
Zolang je in jezelf gelooft en in je dromen gelooft dan alleen zullen je dromen uit komen. Dat is de drijfveer door mijn leven en de basis voor mijn kunst.  Niets is toeval,mijn kunstwerken bestaan uit de grondstoffen waaruit ik geboren ben. “Mijn kunst dat ben ik, het is alsof ik in de spiegel naar mezelf kijk”!
Ik onderteken mijn kunstwerken daarom ook “gewoon”, met: Miranda

Werkwijze

Ik ben telkens met verschillende kunstwerken tegelijk bezig. Inspiratie komt en gaat. Mijn podiumatelier is mijn werkplek. Met uitzicht over mooie ‘Drentsche” landerijen aan de rand van Nieuw-Roden en in huiselijke omgeving de intense beleving van de dagelijkse beslommeringen van mijn gezin maak ik mijn kunst. Dit geeft mijn kunstwerken een organisch groeiend en onvoorspelbaar eindresultaat. Kenmerkende levendige felle kleuren zetten zich om in energie. Er gebeurt veel op het doek of voorwerp, maar wel blijft het overzichtelijk en ordentelijk door de omlijning van de vlakken. Met verschillende technieken komen de kunstwerken tot stand. Ieder kunstwerk is uniek en ontsproten aan mijn fantasie.

  • Voor mijn Schilderijen gebruik ik acrylverf als basis en gebruik ik technieken in combinatie van verfen, spetteren, graffiti, gebruik van sjablonen, marmer effect of glow in the dark toevoegingen. Deze unieke samenstel van technieken zorgt voor het Miranda effect. Ik werk met verf en materialen van hoge kwaliteit. De acrylverf die ik gebruik is; Lascaux Studio acrylverf. In Lascaux Studio acrylverf zijn dure pigmenten zoals cadmium, cobalt en ceruleum vervangen door goede lichtechte pigmenten en alle kleuren zijn van eenzelfde dekkracht.
  • Voor het decoreren van Porselein gebruik ik porseleinverf. Ik schilder alles vanuit de losse hand. Ieder stuk is uniek. Vervolgens bak ik het porselein af in een oven waardoor het vaatwasser bestendig is, dit betekend niet dat het krasbestendig is. De kleuren zijn kleurecht.
  • Voor het personaliseren van gadgets van Leer zoals schorten, BBQ handschoenen, brillen kokers, telefoon case, tassen en schoenen gebruik ik speciale leerverf. Dit is elastische verf en zal daarom niet scheuren of breken wanneer je de leren gadgets draagt of gebruikt. De schoenen worden na de drogingsperiode watervast gemaakt door een leer vernis. Voor onderhoud van de schoenen heb je daarom alleen maar een vochtig microvezel doekje nodig die het vuil van je schoenen te halen. De werkwijze voor persoonlijke schoenen is als volgt: De klant koopt zelf nieuwe leren schoenen, kleur maakt niets uit. Tip: vraag in de schoenenwinkel naar een paar schoenen met kleurverschil, dat kan je veel geld besparen. De schoenen moeten van echt leer zijn. Samen overleggen we de mogelijkheden tot het persoonlijk maken van jouw schoenen. In dit proces houd ik je op de hoogte via de watts app of email. Zo staat de geschiedenis van jou schoen vast, leef je helemaal naar je schoenen toe en weet ik of we nog steeds dezelfde taal spreken.  Ik maak ze in overleg met de klant naar wens persoonlijk.
     

https://www.mirandanienhuis.nl/schoenen/

Kunstzinnige groet,
Miranda NienhuisSOCIAL MEDIA

instagramtwitterfacebookyoutube

Webdesign: Studiomedes.nl

Atelier Podiumkunst;”Miranda”!
Miranda Nienhuis
Terheijlsterweg 39
9311 TA  Nieuw-Roden
Telefoon 06 81599257
info@mirandanienhuis.nl

INFORMEER VRIJBLIJVEND NAAR DE WORKSHOPS & CURSUSSEN IN GROEPSVERBAND

Vragen?
Of interesse in de kunst van Miranda?
Laat het weten!

Links
Publicaties
Aankopen

SOCIAL MEDIA

instagramtwitterfacebookyoutube

Webdesign: Studiomedes.nl